Stanovanjsko poslovni objekt Koper

Stanovanjsko poslovni objekt Koper

Projekt Stanovanjsko poslovni objekt Koper

Projekt: Stanovanjsko poslovni objekt Koper
Investitor: ES GORICA d.o.o., Industrijska cesta 9, Kromberk, 5000 Nova Gorica

Projekt obravnava izvedbo energetske optimizacije in energetske bilance Stanovanjsko poslovnega objekta Koper. V objektu so nad garažnimi etažami poslovni prostori in stanovanjske enote.

Kratek opis objekta:

Novozgrajeni objekt bo obsegal šest stanovanjskih etaž, s stanovanji v velikosti med cca 30 in 90 m2, ki bodo izvedena na ključ.

Raznovrstni poslovni prostori v pritlični etaži pa bodo izvedeni do IV. gradbene faze. Vsak poslovni prostor ima samostojen vhod in zagotovljen dostop za dostavna vozila.

Za večje udobje bosta v objektu nameščeni dve prostorni dvigali. Ker se zavedamo, da v centru mesta predstavlja velik problem parkiranje, smo pod objekt umestili štiri etažno garažno hišo, ki zadostuje potrebam parkiranja vseh stanovalcev ter lastnikov in obiskovalcev poslovnih prostorov v objektu.

Prednost bivanja v stanovanjsko poslovnem objektu predstavlja tudi varčnost samega objekta, knizkim stroškom bivanja pa največ prispeva izvedba ogrevanja in hlajenja s toplotno črpalko.

Objekt, ki je zaradi svoje lokacije in zasnove primeren tako za trajno bivanje kot tudi za počitniške namene, bo zaživel spomladi 2012.