Dejavnost

Spoštovani,

Ponujamo vam sodelovanja pri energetski optimizaciji vaših projektov ter pripravi dokumentacije, ki je potrebna za pridobitev sredstev s strani Ekosklada (subvencije). Izdelavo energetske bilance je smoterno v projekt vpeljati že zelo zgodaj, ob izdelavi idejnega koncepta, saj so takrat stvari še relativno odprte in se energetsko optimizacijo najlažje in najbolj efektivno upošteva pri zasnovi objekta (orientacija, zasnova odprtin…). V nadalnjih fazah spremljamo razvoj vašega projekta ter preverjamo komponente, ki jih nameravate uporabiti pri izvedbi ovoja (okna, vrata, izolacije…). Ko pridemo do potrditev sveh komponent objekta je takšen natančen izračun zelo dobra osnova za izdelav oin dimenzioniranje strojnih inštalacij.

Prepričan sem, da lahko tvorno sodelujemo pri iskanju najbolj optimalnih rešitev za vaš projekt in skupaj ponudimo investitirju optimalne rešitve. Naša prednost je v tem, da smo arhitekturni biro, ki se je specializiral za nizkoenergijsko in pasivno gradnjo, vključno z izdelavo energetskih bilanc in zasnovo inštalacij. Ravno zaradi našega arhitekturnega znanja smo lahko boljši sogovornik pri iskanju energetskih rešitev, saj na detajle in predlagane rešitve ne gledamo zgolj s strojniškega stališča, ampak se trudimo ohraniti vašo arhitekturno idejo in jo zaradi energetske bilance bistveno ne spreminjamo. Z izkušnjami, ki smo jih pridobili pri izvajanju pasivnih objektov ter poznavanjem materialov in rešitev pasivne in nizkoenergijske gradnje, lahko tvorno sodelujemo pri vašem projektu in ga nadgradimo.

Programska orodja s katerimi izdelujemo energetske optimizacije so različna. Uporabljamo nekaj programov za simulacijo toplotnih mostov, različne programe za izdelavo bilanc, odvisno glede na zahtevnost projekta. Pri objektih, ki jih želimo izvesti v pasivnem ali dobrem nizkoenergijskem nivoju poleg programov za simulacije toplotnih mostov uporabljamo program, ki ga je razvil Inštitut za Pasivno gradnjo iz Nemčije , to je program PHPP.  Podamo vam natančno analizo ovoja, transmislijskih izgub, sončnih dobitkov, predlagamo izboljšave ter energetsko ovrednotimo različne opcije oken, vrat, izolacij, prezračevalnih komponent…

Z veseljem vam podamo še dodatne informacija o energetskih izračunih, optimizacijah in pomoči pri pripravi dokumentacije za pridobitev nepovratnih sredstev s strani Ekosklada.

Ključna prednost, ki bi jo pridobili za našim celostnim spremljanjem in sodelovanjem na projektu v vseh fazah nastajanja je boljša končna energetsk bilanca objekta, optimalna zasnova strojnih inštalacij, posledično nižja investicija in nižji obratovalni stroški objekta. Prepričan sem, da želite svojim investitorjem ponuditi objekte, ki so optimalni v vseh pogledih.

Če želite vam lahko sodelovanje predstavimo tudi osebno. Lahko se dogovorimo za sestanek pri nas ali pa na vaši lokaciji.

Za podrobnejše informacije:

energetskabilanca.si

ARHEM d.o.o.
Jarška cesta 49, 1000 Ljubljana
Slovenija

M: 041 514-746
email: info@energetskabilanca.si